Have an account?
Start Register Recipes App

Stefans Risgrynsgröt

Recipe created by Mysan
No comment by author.
Recipe source:
Language :
Image source: (Uploaded by Mysan)
Portions: Print recipe
Ingredients
Instruction (120 min)
Ta en liter vatten och häll i stor gryta.
Blanda i saltet,smöret och riset samt kanelstängerna. Koka upp och låt sedan koka under lock på svag värme i tio minuter.
Klyv vaniljstången på mitten och tillsätt den,
tillsätt sedan 1-2 Dl mjölk och 1 Dl grädde under omrörning var tionde minut tills all vätska är inblandad. Det är valfritt om man vill använda grädde samt om man vill använda hela mängden vätska, ibland blir det lagom med 12-13 dl.
Tillsätt sockret samtidigt med vätskan lite åt gången.
Smaka av och när den känns färdig tag bort vaniljstången o servera sedan.

Reason for report:

Popular Today

Annons:

Andra recept av Mysan