Varmrökt lax med spretig vårsallad och kyld ingefärsdressing

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Rensa laxen och ta bort skinn, ben och fenor.
Hårdkoka äggen, det vill säga lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, koka upp, sänk värmen och sjud äggen 8 1/2 min beräknat från det att vattnet kokat upp.
Spola äggen i kallt vatten så snart tiden gått.

Blanda dressingen av majonnäs, matlagningsyoghurt, vinäger, riven ingefära och persillade som ger både smak och sälta.
Ställ dressingen svalt.

Skölj och riv krispsalladen ganska grovt.
Skölj ruccolasallad och låt båda salladssorterna torka på ren handduk.
Lägg upp salladen i portionsskålar.
Fortsätt med bitar av rädisor, körsbärstomater och gurka.
Fördela lax och ägghalvor på salladsgrunden och toppa med dill, citron och några ringar rödlök.
Dressing bjuds i skål vid sidan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.