Friterade pilgrimsmusslor med päron- och myntasallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Sallad:
Skala och kärna ur päronen.
Skär dem i tunna skivor och skär skivorna i tunna strimlor.
Strimla myntabladen.
Blanda mirin, limesaft och risvinäger. Blanda dressingen med päron och mynta.

Frityrsmet:
Blanda 1 1/2 dl majsstärkelse, bakpulver och salt.
Tillsatt vattnet, vispa till en slät smet.
Vispa äggvitan till fast skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.

Hetta upp oljan till 170 grader.
Torka av musslorna med hushållspapper.
Vänd dem i 2 msk majsstärkelse.
Doppa dem i frityrsmeten och fritera i oljan tills de fått färg, ca 3 min.
Låt dem rinna av på hushållspapper.

Fördela salladen på tallrikar.
Lägg på musslorna och strö kokosen.
Servera genast.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.