Vinbärsgömma med kanel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda degen snabbt och "slarvigt" i matberedare.
Kavla ut lite mer än halva degen till formen, ca. 26 cm i diam, och lägg i.
Nagga skalet och sätt i kyl med resten av degen i ca. 30 min.

Täck skalet i formen med bakplåtspapper, lägg i torkade ärtor/ris och grädda i 200 grader ca. 15 min.
Ta bort papper och innehåll.
Fyll formen med vinbär och skalade, urkärnade äpplen i tunna klyftor.
Blanda socker, kanel och potatismjöl och strö över bären.

Kavla ut resterande deg.
Ta ut hjärtan med pepparkaksdorm, gärna i olika storlekar, och lägg omlott på pajen.
Pensla med vispat ägg.
Strö över ett tunt lager socker.
Grädda i 200 grader ca. 25-30 min, tills bakverket fått färg och äpplena mjuknar.
Garnera med färsk basilika.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.