Garlic Thyme Monkey Bread w Tomato sauce

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

4 msk smör ( för 230 g deg) 2 vitlöksklyftor Nypa chili flakes 1 msk timjan Pizza deg Havssalt Parmigiano reggiano Sås: 3 msk extra virgin olivolja 170 g guancile, pancetta el bacon ( klippta i 1 cm bitar) 1 stor lök, hackad Svartpeppar 800 g konserv hela San Marzano-style tomater, puréed i blender 1 tsk chili peppar ( valfritt)

Ingredienser

Tillagning

Ugn 230 C
Lägg smöret i liten kastrull på låg värme. Finhacka vitlöken och addera till smöret. Nypa chili flakes. Finhacka timjan och lägg till. När smöret smält, ta bort från spisen.

Ta fram pizza degen. Klipp i små bitar ( bredden av 2 fingrar). Forma små bollar, anv mjöl vid behov. ( ska väga ca 16 gram styck).
Smörj rund form.

I bred låg form häller du i hälften av smörblandningen. Lägg i hälften av pizzabollarna. Använd båda händerna och rulla runt tills alla är täckta med smörblandningen. Gör samma med resten, tillägg smörblandning vb.
Överför till runda ugnsformen, tajt och ihopklämda. Häll över resterande smörblandningen. Havssalt över.toppa med finruven parmesan

In i ugn ca 15-20 min

Sås:
Lägg olivolja och bacon i kastrull på medium värme. Efter 3 min lägg till löken. Stek, blanda då och då tills löken är genomskinlig. Krydda med svartpeppar. Lägg till tomaterna och chiliflakes och sjud på låg värme tills ca 2/3 refucerats. Stäng av spisen. Smaka o salta vb

Du gillar kanske också