Kyld sommarsoppa med mynta, sallad och gurka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och kärna ur gurkan och skär den i bitar.
Skölj och strimla purjolöken.
Skala och finhacka vitlöken.
Skala potatisen.
Dela salladen i mindre bitar.

Hetta upp smör i en kastrull och fräs purjo och vitlök under lock i 5 min.
Tillsätt buljong, vin och potatis.
Låt koka i 5 min.
Tillsätt sedan gurka, gräslök och sallad och sjud i 5 min.
Salta och peppra.

Tillsätt myntablad och mixa.
Rör ner gräddfilen.
Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills soppan är helt kall.

Servera med tunt skivade rädisor, extra gräslök och nybakat bröd.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.