Hemmagjorda fikonlimpor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Värm vatten och mjölk till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten.

Skär fikonen i bitar.
Blanda i dem och de övriga ingredienserna.
Spar lite av vetemjölet till utbakningen.
Arbeta degen väl.

Låt den jäsa ca. 30 min.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den.
Dela och forma den till 2 släta limpor.
Lägg dem i smorda formar, 1,5 l, och låt jäsa i ca. 40 min.

Grädda i ugn på 175 grader i 50-60 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.