Lammlägg och ratatouille

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 100°C.
Putsa läggen och gnid in den med salt och peppar.
Bryn köttet i en gryta.
Skala och tärna lök, vitlök, morot och rotselleri.

Slå vatten och vin över läggen så att de täcks.
Koka upp och tillsätt lök, rotsaker och örtkryddor.

Lägg på ett lock och låt grytan koka i 2-3 tim.
Titta efter 2 tim om köttet lossnat från benen ? i så fall är läggen klara.

Gör under tiden i ordning potatismos och ratatouille.

Lägg upp en lägg per tallrik och servera med tillbehören.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.