Om du vill förbereda inför en stor fest:
2 dagar innan:
Skär grönsaker till tandoorikycklingen.
Blanda tandooriyoghurt.
1 dag innan:
Ugnsstek kycklingen och grönsakerna.
2 timmar innan/servering:
Skär upp kycklingen.
Värm den ev i ugnen i 170°C ca. 10 min tillsammans med grönsakerna så att de är ljumma, eller servera kycklingen kall till salladen.
Ingredienser
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Lägg kycklingfiléerna i en smord långpanna. Tillsätt salt och peppar.
Blanda yoghurt och 2/3 av tandoorikryddan. Bre detta över kycklingen. Pudra över resten av tandoorikryddan. Skala och skär lök och morötter i grova bitar. Lägg i en annan smord långpanna. Sätt in båda i ugnen i ca. 30 min.
Kärna ur och skär paprikorna i fyra delar. Lägg in dem efter tio minuter. Ta ut och låt svalna. Skiva upp kycklingen tunt, lägg upp på ett fat. Servera med röror och sallad t ex Avokadoröra, Mangochutneydressing, Pitakrutonger och Sommarsallad.