Tandoorikyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Om du vill förbereda inför en stor fest: 2 dagar innan: Skär grönsaker till tandoorikycklingen. Blanda tandooriyoghurt. 1 dag innan: Ugnsstek kycklingen och grönsakerna. 2 timmar innan/servering: Skär upp kycklingen. Värm den ev i ugnen i 170°C ca. 10 min tillsammans med grönsakerna så att de är ljumma, eller servera kycklingen kall till salladen.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.
Lägg kycklingfiléerna i en smord långpanna.
Tillsätt salt och peppar.

Blanda yoghurt och 2/3 av tandoorikryddan.
Bre detta över kycklingen.
Pudra över resten av tandoorikryddan.
Skala och skär lök och morötter i grova bitar.
Lägg i en annan smord långpanna.
Sätt in båda i ugnen i ca. 30 min.

Kärna ur och skär paprikorna i fyra delar.
Lägg in dem efter tio minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skiva upp kycklingen tunt, lägg upp på ett fat.
Servera med röror och sallad t ex Avokadoröra, Mangochutneydressing, Pitakrutonger och Sommarsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.