Smörstekt gösfilé i citronsås med gröna bönor och sockerärtor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Salta och peppra gösfiléerna och dela i 4 bitar.
Koka bönor och sockerärtor i saltat vatten.
Koka inte för länge, de ska fortfarande vara knapriga.

Stek gösen i smör och olivolja i ungefär 3 min på varje sida (beror på hur tjock filén är), först på skinnsidan tills den är knaprig.

Lyft upp fisken och håll den varm.
Tillsätt vin, buljong och citronsaft och lite rivet citronskal i stekpannan och reducera vätskan till hälften.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i smör och servera genast med grönsaker och fisk och garnera med gräslök.

Servera genast med grönsaker och fisk och garnera med gräslök.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.