Strömmingslåda med kantareller

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Strömmingslåda:
Sätt ugnen på 200 grader.

Rensa kantarellerna och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med smör.
Krydda med salt.

Skär potatisen i tjocka skivor.
Skölj purjolöken noggrant och strimla den sedan.
Skölj och hacka persiljan fint.

Krydda filéerna med salt och peppar och rulla ihop dem till små rullar.

Varva potatis, purjolök, strömmingsrullar, kantareller, persilja och det mesta av osten i en ugnsform.
Häll över grädden och toppa med det sista av osten.

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt den stå i ca. 30 min eller tills osten har fått en fin, gyllenbrun färg.
Låt gärna stå under folie i 10 min före servering.

Servera med sköljd och strimlad sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.