Lax- och torskgratäng toppat med räkor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Vi gjorde en god fiskgratäng i veckan med torsk- och lax, gillar man bättre någon annan fisk kan man välja det istället. Gör laxgratängen så här : Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar. Och lägg i en ugnssäkerform. Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna. Strö över ett gäng körsbärstomater och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg. Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut. Serveras med ris, eller spagetti.

Ingredienser

Tillagning

Gör laxgratängen så här :
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar. Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.

Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.

Serveras med ris, eller spagetti.

Du gillar kanske också