Pepparrotstorsk

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och riv pepparroten fint.
Blanda raspet med smält smör och smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Dela grönsakerna i bitar.
Sjud dem i saltat vatten utan lock.
Lägg i morötter först och avsluta med sockerärtor och salladslök, allt för att de mjukaste grönsakerna inte ska bli överkokta.
Häll upp grönsakerna i durkslag.

Dela torskfilén i 4 portionsbitar.
Salta och peppra.
Smält smör i en låg och vid kastrull.
Tillsätt vinäger och lägg i filébitarna.
Ös fisken med smör någon minut.
Tillsätt vatten och lägg på lock.
Sjud i max 2 min.
Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra i det varma vattnet ett par minuter.

Värm grönsakerna i kokande vatten och lägg upp tillsammans med fisk och pepparrotssmör.
Garnera med dill och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.