Bananglass med chokladsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Vispa samman äggulor och socker.
Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.
Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.
Sila genom finmaskig sil.

Skala bananerna och mosa eller mixa dem tills de är en slät massa.
Blanda ner bananmoset i glassmassan.
Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen.
Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 tim och rör om då och då.

Bryt chokladen till såsen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
Sjud under omrörning tills det blivit en kräm.
Låt svalna.

Hacka chokladen.
Lägg upp glassen i portionsskålar eller på assietter.
Garnera med såsen och hackad choklad.
Servera direkt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.