Nachotallrik

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Igår jobbade Andreas sin sista dag på jobbet så idag har jag haft sällskap hemma hela dagen. Supermysigt! Det är skönt att få lite hjälp med Selma nu när hon börjat krypa. Hon är överallt och ingenstans på ungefär två sekunder. Kul att hon utvecklas så men det blir jobbigare för mamma och pappa Till middag ikväll blev det min absoluta favorit från texmex-världen (iallafall så långt jag vet), nämligen en nachotallrik med diverse tillbehör! Såååå gott! Jag älskar plockmat av det här slaget och äter hellre nachotallrik än klassiska tacos faktiskt. Såhär gör jag min nachotallrik.

Ingredienser

Tillagning

Nachotallrik
(2 personer)

Nachos
300 g köttfärs
Cheddarost
Sallad
Gurka
Tomat
Gräddfil
Salsasås

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut nachos över en tallrik, utan att de går omlott.
Lägg på en bit cheddarost på varje nachochips.
Strimla sallad, gurka och tomat.
Gratinera nachochipsen i ugnen i ca 5 minuter, tills osten smält.
Ta ut chipsen och lägg genast på sallad, gurka och tomat.
Klicka ut gräddfil och salsa över hela kalaset.
Servera eventuellt med guacamole också.


Innan det är dags för ugnen; chipsen med osten på.


Bara att sätta tänderna i!

Såååå underbart gott! Det blev lite lördagskänsla idag eftersom Andreas var hemma så det fick bli lite lördagsmat också

Du gillar kanske också