Grönsakssoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 4 min

Ingredienser

Tillagning

Skär bort eventuell svål från fläsket innan det strimlas.
Skala och skär rotsakerna, strimla purjolök.
Fräs fläskbitarna med olja i en rymlig kastrull.
Vänd ned rotsaker och purjolök.
Efter någon minut tillsätts vatten och buljongtärningar.

Koka upp och sänk värmen.
Krydda med hackad persilja och timjan.
Sjud soppan i 15-20 min.
Kontrollera att rotsakerna är mjuka.
Salta och peppra.

Om man vill komplettera med korngryn till en så kallad tisdagssoppa kokas de för sig under lock i vatten smaksatt med grönsaksbuljong i 20 min.
Sila av vätskan och rör ned grynen samtidigt med persilja och timjan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.