Ostfyllda lammfärsbiffar med quinoasallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg quinoan i finmaskig sil och skölj den en halv minut i hett vatten.
Sköljningen tar inte bara bort eventuell smuts utan även den bismak som finns i quinoaskalen.
Koka upp vatten, tillsätt den sköljda quinoan och lägg på lock.
Sjud quinoan i 15 min.

Blanda lammfärs med riven vitlök, finhackad färsk timjan, ägg samt en tesked salt och svartpeppar.
Forma färsen till 8 tunna biffar.
Lägg mozzarella på 4 av biffarna och lägg de återstående biffarna ovanpå.

Tryck till kanterna och stek biffarna så de får färg i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i 175 graders ugn i 10 min.

Låt den kokta quinoan rinna av i sil.
Blanda med bitar av rödlök, tomatskivor, salladsblad, olivolja och vinäger.
Lägg upp och toppa med färsk basilika.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.