Pirogdeg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

16 st

Ingredienser

Tillagning

Finfördela jästen i en bunke.
Ljumma vattnet till 37°, tillsätt lite av vattnet till jästen.
Rör sedan ner resten av vattnet.
Tillsätt salt, oljan och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.

Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under duk ca. 1 1/2 tim.

Förbered under tiden fyllningarna.
Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen och dela den i 16 bitar.
Rulla fin bullar och kavla ut till rundlar ca. 15 cm i diameter.

Fördela fyllningen på rundlarna.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en halvmåne och tryck till kanterna så att det fäster.
Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda pirogerna 12-15 min mitt i ugnen tills de börjar få färg.
Pensla dem gärna med lite olivolja direkt efter gräddningen.
Servera dem nygräddade eller lät dem kallna och frys in dem.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.