Focaccia

  • Portioner:
  • Cirka tid: 110 min

Vitlöks- och rosmarindoftande olivbröd som bakas i långpanna. Skär eller bryt det i bitar och servera det nybakat som tillbehör.

Ingredienser

Tillagning

Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut fästen med lite av vattenet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig. Jäs den övertäckt 30 - 40 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Platta ut den med mjölade händer på plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa ca: 30 min.

Pensla över olivolja. Tryck ner oliver och rosmarinblad i degen. Strö över salt.

Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 min.

Låt brödet svalna lite på galler innan det skärs i fyrkanter.
Servera till soppa eller sallad, som snacks eller delat och fyllt med t ex. parmaskinka, mozzarella och tomat.

Du gillar kanske också

Receptet av mat Antal recept: 1 st

Senaste recept av
mat