Fläskfilé med äpple och grov senap

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén.
Snedskär fläskfilén i 8 stycken bitar.
Banka ut skivorna lite lätt.
Skär äpplena i klyftor.
Skala och dela rödlöken i grova bitar.

Stek fläskfilén ungefär 2 min på varje sidan och medelhög temperatur i smör och olja.
Lyft upp dem och lägg åt sidan.

Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg.
Tillsätt sedan enbär, lagerblad, rosmarin samt äppelcidervinägern och låt det koka ner till 1/3 av vätskan återstår.
Lägg i de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan.

Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap.
Tillsätt i stekpannan.
Låt det sjuda i 5 min.
Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Servera med potatisgratäng och sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.