Myntarullad rullad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa filén från hinnor och senor.
Klappa in salt runt om.
Låt gärna vila ett tag om köttet kommer direkt från kylen.

Stek svampen i cirka 40 g av smöret tills den är krispig och fått lite färg.
Har svampen varit fryst får den först förvällas i hett vatten några minuter innan den torrsteks tills all vätska är borta, sedan smörsteker man som ovan.
Salta och peppra.

Stek filén gyllenbrun runt om i resten av smöret på hög värme ca. 1 min.
Flytta runt köttet i stekpannan för att undvika att smöret bränns och för att ta upp värmen ur hela pannan.
Köttet ska vara rosa i mitten; steks det för länge tappar rätten magin så var varsam!
Låt vila 5 min.

Rulla sedan filén i myntahacket, skär upp i 3 cm tjocka skivor och servera på en bädd av karljohansvamp.
Peppra vid behov. Ringla över olja och servera omedelbart.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.