Fisk- och skaldjurssoppa - Crock Pot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Tärna lök, morot, palsternacka och fänkål i små bitar.

Fräs grönsakerna i en panna eller använd en sauté slow cooker på medelvärme några minuter.
De skall inte få färg.
Pressa ner vitlöken och rör om.
Häll allt i Crock Potgrytan

Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor.

Sätt på locket och placera grytan i basenheten
Sätt vredet på låg.

När grönsakerna känns mjuka tillsätts grädde och mjölk.
Ställ om till läge Hög och låt det bli varmt igen.
Detta tar ca. 20 min.

Lägg i fisken och låt stå i 15 min.

Pressa i citronsaften och lägg i kräftstjärtarna.
Servera.

Serveringstips:
Ett gott bröd är fint till.
Speciellt för att suga upp den sista soppan.
En klick majonnäs smaksatt med lite citronsaft passar också bra.

Att tänka på:
Vill du gå hemifrån under dagen kan du låta soppan gå några timmar till.
Skär då grönsakerna i lite större bitar.
Avsluta från moment 5 i receptet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.