Inkokt hel kyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Skölj kycklingen.
Koka upp vatten och salt med lagerblad, pepparkorn, persilja, timjan och libsticka.
Låt koka i 5 min, för att smakerna ska lösgöras.

Klyv citronen och lägg i den, den halva löken och kycklingen i kokspadet.
Sätt på lock och sänk värmen så att vätskan sjuder försiktigt.
Låt kycklingen sjuda under lock i ca. 50 min eller tills den precis är genomkokt.

Tappa upp kallvatten i diskhon och ställ ner kastrullen där.
Låt den stå och svalna i ca. 1 tim.

Skär endiven på mitten, skär loss roten och lossa bladen från varandra.

Finstrimla krispsalladen.
Blanda soja, sesamolja, vinäger och salt i en rymlig skål.

Lägg ner sallad och endiv i skålen och vänd runt så att dressingen täcker.

Rosta brödet, skär det i tärningar och strö över.

Rensa loss köttet från den avsvalnade (men inte helt kalla) kycklingen.
Skär de stora styckena i mindre bitar.

Blanda ner kycklingen i salladen och servera med majonnäsen vid sidan om.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.