Kalljästa bullar med vanilj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Till 25 bullar.

30 min + 8 tim i kyl, 10 min i ugn.

Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa.
Vispa ut jästen i den kalla mjölken.
Blanda ner mjölkblandning, ägg och socker i smulorna och arbeta snabbt samman till en deg.

Kavla ut degen till en kvadrat, ca. 40x40 cm.
Sporta ut 25 fyrkanter, ca. 8x8 cm.

Fyllning:
Rör samman ingredienserna till fyllningen och klicka den mitt på varje fyrkant.
Vik in kanterna och lägg bullarna i pappersformar.

Låt bullarna jäsa i kylen ca. 8 tim under plastfolie eller på sval plats ca. 2 tim under bakduk.

Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med vispat ägg och strö över kokosflingorna.
Ställ bullarna på en ugnsplåt och grädda i ugn i ca. 10 min.

Glasyr:
Blanda florsockret med vattnet och skeda glasyren över de varma bullarna,
Låt svalna på galler.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.