Sydamerikansk entrecôte

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Låt köttet stå i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning.
Under den tiden fixar du såserna.

Blanda vitlök, chiliflakes, citronskal, citronjuice, salt och peppar i en skål.
Klappa in köttet med kryddröran.

Stek köttet ca. 2 min per sida på hög värme.
Servera med pebre, bea, klyftpotatis och en god sallad.

Salsa:
finhackar alla ingredienser och rör ihop dem i en skål.
Blanda i olivoljan tills du får en krämig konsistens.
Smaksätt med salt, peppar och citron.

bearnaisesås:
Häll äggulor och vinäger i en hög skål.
Smält smöret tills det börja bubbla men inte tar färg.
Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning.
Ta inte med bottensatsen.
Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.