Rödvinbärskaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

ca. 24 bitar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Dela äggen i gulor och vitor var för sig.
Spara vitorna till marängen.

Vispa äggulorna fluffigt med sockret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.

Rör ner det smälta smöret och mjölken.
Rör ner det kokande vattnet.

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.

Grädda ca. 15 min i mitten av ugnen.

Gör under tiden marängsmeten.
Vispa äggvitorna hårt och blanda ner sockret i omgångar så att du får en fast smet.
Vänd försiktigt ner vinbären i smeten.

Ta ut kakan och bred på marängsmeten.
Grädda i ytterligare 10 min eller tills marängen fått fin färg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.