Senapspanerad lax

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Krydda laxbitarna med salt, vitpeppar och spiskummin.
Häll upp gula senapsfrön på en tallrik och vänd fiskbitarna i fröna - tryck till lite så att kornen fastnar.
Stek fisken i lika delar raps- och sesamolja, ca. 2 min per sida i medelvarm panna.

Ta upp fisken och slå vatten, soja, vinäger och socker i pannan.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sänk värmen och låt skyn småkoka 2-3 min.

Lägg upp fisken och sila skyn över.
Servera med ris, färsk koriander, citron, riven isbergssallad och delade körsbärstomater.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.