Ägg- och fetaostsallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Koka äggen.
Beräkna koktiden till 8 min från det att vattnet börjar koka.
Spola äggen i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.

Skär bort kanterna från brödskivorna.
Skär själva brödet i sockerbitsstora bitar.
Stek bitarna till krutonger i lika delar smör och rapsolja.
Om man vill kan fettet smaksättas med en riven vitlöksklyfta.

Riv isbergssalladen.
Skölj all sallad och bred ut den på en ren handduk för att få den så torr som möjligt.
Dela körsbärstomaterna i halvor, gurkan i bitar och bladpersiljan i mindre kvistar.

Blanda dressingen och skär fetaosten i tärningar.
Varva på fat eller i salladsskål.
Toppa med dressing, krutonger och några timjankvistar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.