Löjromstårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 370 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret i en kastrull på spisen.
Bryt sönder och kör kavringen till småsmulor i matberedare med kniven monterad.
Häll på smöret och blanda.
Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant klädd med plastfilm och tryck ut till en slät botten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Kör lax och gräslök i matberedaren, med kniven rengjord och åter monterad.
Tillsätt keso, crème fraiche och lite vitpeppar.
Smält gelatinbladen i kastrull med en matsked vatten på svag värme.
Blanda vätskan med laxröran och tippa upp allt ovanpå brödet i pajformen.
Ställ kallt i minst 6 tim.

Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.