Fylld lövbiff med senapskokt kålrot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Har upptäckt att jag gillar kålrot och så hittade jag detta underbara recept. 2-3 personer - vi var hungriga :) Obs! Alla mina recept är efter smak, prova dig fram till en smak som passar dig. Måttanvisningarna är en riktlinje för att du ska komma rätt :) (http://56kilo.alltforforaldrar.se/)

Ingredienser

Tillagning

1. Skala och skär kålroten i centimeter stora bitar.
(kålrötter är så olika stora, räkna ca 1,5-2 dl hackade bitar per portion)

2. Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Koka på svag värme i ca 15 minuter (rör emellanåt). Tillsätt ev. mer grädde om det kokar ihop förmycket

3. Blanda philadelphiaost med senap och bred ut på lövbiffskivorna (vi hade tre skivor) och strö sedan på kapris (en smal hel burk gick åt). Vik ihop på mitten. Salt och peppra.

4. Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Var inte rädd om den ser röd ut, bättre förlite stekt än för mycket.

5. (kan utslutas men vi ville ha något som bröt av all senapssmak) Lyft ut biffarna ur pannan, lägg i strimlad röd lök (1 st) och smör, häll på ca en dl rött vin och fräs ca 1-2 min. (ev. lite socker)

6. Servera direkt med kål och ev. rödlök. Vill man ha något grön till så passar sockerärtor bra.

Du gillar kanske också

Receptet av M_E Antal recept: 29 st

När jag var liten så sa alltid min mamma: "nu ska vi se vad för experiment vi får idag" när vi skulle äta. Det är nog ifrån henne som jag fått min lust att prova andra vägar och testa min förmåga i köket. Jag har väldigt svårt för att följa recept och vill gärna lägga till eller ta bort något. Här kommer jag att presentera de experiment i köket som bli bra som men ett och annat tokigt blir det säkert med :) Mina recept finns även på Kokaihop.se som M.E.