Grillad renentrecôte med ungsbakade vårprimörer och whiskeysås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Entrecôte av ren kan vara svårt att få tag på om man inte gör en tripp till lappland. Men med lite tur kanske det finns i frysdisken.

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och halvera potatisen. Skala och tärna rödbetorna i centimeterstora bitar.

2. Lägg potatis, rödbetor, timjan och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt olja och salt och blanda runt. Tillaga i ugnen ca 20 min.

4. Sås: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skölj och hacka chilifrukterna. Ta bort kärnorna och de vita hinnorna om chilin känns väldigt stark. Provsmaka!

5. Hetta upp olja i en kastrull och fräs hacket så att det mjuknar men inte tar färg. Häll i tomatpurén och fräs ytterligare någon minut så att den blir lite rostad.

6. Rör i senapen, sirapen, whiskyn, chilipulvret och rosmarinen. Dra ner värmen till ett minimum och rör om i såsen under någon minut. Ta den av värmen och låt svalna en liten stund. Smaka av med pressad lime och peppar.

7. Tänd grillen.

8. Bryt av nedersta delen av sparrisen. Ta ut formen ur ugnen. Skär sparrisen i 3 cm långa bitar och blanda ner dem i formen. Tillaga i ugnen ytterligare 20 min.

9. Salta och peppra entrecôten. Grilla snabbt någon minut (bitarna är ganska små så det går fort).

10. Servera entrecôten med primörerna och såsen!

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D