Kokt hälleflundra med krämig hummersås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Rita upp och klipp ut en fiskmall i styvt papper.
Kavla ut smördegen lite.
Skär med en sporre ut två fiskar ur varje platta.
Gör "fjäll" på fiskarna genom att försiktigt trycka till flera gånger med en tesked.
Gör hål för ögon och stoppa pepparkorn i.
Lägg fiskarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggula.
Grädda i 225 grader, 8-10 min.

Skala och finhacka löken.
Fräs i smör i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt fond, vatten, vin och grädde.
Låt sjuda 5 min utan lock.
Sila såsen och blanda ner maizenan utförd i lite kallt vatten.
Koka upp och smaka av med salt, citronsaft och dragon.

Skär fisken i bitar, krydda med salt och peppar och lägg ner bitarna att sjuda i såsen ca. 10 min.

Servera fisken upplagd på tallrik och lägg smördegsfisken ovanpå.
Garnera med rom och dill eller färsk dragon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.