Hallonsylt Extra

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Det blir ca. 1500 g sylt.

Dag 1:
Blanda hallonen med sockret och citronsaften.
Kör i matberedare i 5 min.
Täck över med plastfilm och låt stå i kyl över natten.

Dag 2:
Häll bären i en syltgryta och koka upp.

Rör hela tiden under kokningen och pensla insidan av grytan med en pensel doppad i kallt vatten för att förhindra sockerkristaller.
Skumma med en sked då och då tills sylten är riktigt klar.

Koka till 106-107 grader.
Då brukar sylten vara skrynklig på ytan och hallonen transparenta, vilket visar att sylten börjar bli klar.
Eller gör ett syltprov.

Häll genast upp sylten på steriliserade burkar.
Skruva på locken med en gång och vänd burkarna uppochner.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.