Grillad lax med japanska tillbehör

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Dela laxen i portionsbitar.
Skala och riv färsk ingefära.
Blanda ingefäran med teriyakisås.
Spara hälften av marinaden till servering.
Resten används att marinera laxbitarna i under 10 min.

Koka upp vatten och 1 msk rapsolja i en kastrull.
Lägg ned risnudlarna och koka dem 2 min.
Tippa upp dem i durkslag och spola med kallt vatten.

Skiva och stek svampen lätt i smör.
Salta och peppra.
Ta upp svampen och snabbstek nudlarna i samma panna.
Efter någon minut läggs svampen tillbaka i pannan och blandas med nudlarna.

Grilla laxen 3-5 min per sida.
Den ska vara lätt rosa i mitten.
Lägg upp nudlarna på tallrikar och placera laxen ovanpå.
Pensla gärna fisken med sparad marinad (inte den som fisken låg i) och servera med blandad sallad och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.