Marshmallows

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Koka en sockerlag till cirka 127°.
Har du ingen karamelltermometer kan du göra karamellprovet genom att droppa lite av sockerlagen i iskallt vatten.
När det går att rulla en hård kula är sockerlagen färdig.
Ställ att svalna men ej att stelna.
Rör om då och då.

Vispa äggvitorna till mycket hårt skum.
Smaksätt med pepparmyntsolja.

Lös upp gelatinet i lite varmt vatten och rör ner det i sockerlagen.
Tillsätt det hela till äggviteskummet under fortsatt vispning i 8-10 min.

Smörjform med kant med olja och pudra den med en blandning av majsmjöl och ?orsocker.
Häll smeten i formen.
Ställ kallt att stelna.

Servera gärna chokladkolasås till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.