Jämtländsk viltgulasch

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet.
Skär det i 2-3 cm stora bitar och bryn i omgångar i 2/3 av smöret och oljan i en stekpanna.
Lägg över i en rymlig gryta efter hand.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök, vitlök och svamp i resten av smöret i en stekpanna.
Lägg lök, vitlök, svamp, kanelstång, paprikapulver, timjan, kummin och sambal oelek i grytan.
Häll på soja, vatten, fond och svartvinbärssaft.
Rör om och koka upp.
Låt grytan sjuda på svag värme under lock 1 1/2-2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.

Mos:
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Häll av och mosa med stomp eller visp.
Blanda i den rivna osten, varm mjölk, smör, salt och peppar.
Tillsätt ev svarta vinbär i gulaschen precis före servering.
Servera grytan med moset och gärna gulaschtillbehör såsom gräddfil, saltgurka och syltlök.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.