Whiskeyflamberad entrecote med dragonsenapsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Temperera köttet.

Krydda med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna - bryn köttet på hög värme så att du får fina ytor, sänk sedan värmen för att få en jämn genomstekning.

När köttet är färdigstekt - häll över whiskyn och tänd med en braständare, köttet flamberas.

Lägg över köttet på tallrikarna och ställ in på ca. 100 grader i ugnen.

I stekpannan - rör ner crème fraiche, dijonsenap, dragon och persilja.

Låt såsen koka upp, smaksätt med salt och eventuellt lite mer whisky.

Serveras tillsammans med ugnsstekt kyftpotatis på varma tallrikar och grönsallad med permesan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.