Färsjärpar med pasta och gräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda veteströbröd med vin alternativt vatten, ägg, finhackad gul lök, riven vitlöksklyfta, hackad timjan och kalvfond.
Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.

Forma järpar som steks 7-8 min i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar.

Tillsätt grädde, vatten och fond i pannan och låt sjuda ihop under ett par minuter.
Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten.
Låt såsen sjuda i några minuter till.
Salta och peppra.

Servera järparna med pasta och slå sås över.
Toppa med pepprig rucolasallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.