Lussekatter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ägg- gluten- och laktosfria lussekatter. Som "mjölk" kan användas; rismjölk, havremjölk eller sojamjölk.

Ingredienser

Tillagning

Smält mjölkfritt margarin.
Häll i mjölken i det smälta mjölkfria margarinet så att vätskan blir ljummen, ca 37°.

Smula ner jästen i vätskan.

Blanda socker, salt, kardemumma och mjölmix med vätskan.

Arbeta samman tills degen släpper bunken.

Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Efter jäsning, knåda lätt ihop degen och dela i 12 lika delar.

Forma till Lussekatter. Tryck i blötlagda russin.

Sätt ugnen på 250°.

Låt Lussekatterna jäsa under bakduk i 20 minuter.

Pensla med smält mjölkfritt margarin före och efter gräddning.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 7 min.

Du gillar kanske också

Receptet av LasseB43 Antal recept: 4 st