Fylld fläskfilé med äppelmos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 150°.
Skär ett snitt längs långsidan på fläskfilén.
Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba.
Salta och peppra.

Fyllning:
Knaperstek bacon, låt rinna av och svalna.
Blanda med äppelmos, chiliflakes och rosmarin.

Bred fyllningen på köttet och vik ihop filén.
Bind ihop med steksnöre.

Bryn köttet i matfett.
Lägg över i en eldfast form och stek färdigt i ugnen ca. 45 min eller tills innertemp. är 63°.
Låt vila 10?15 min.

Sås:
Halvera passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det i en skål.
Tillsätt crème fraiche och curry.
Rör om.
Smaka av med honung.

Tomatsallad:
Klyfta eller halvera härliga sommartomater och blanda med den tunt strimlade löken, vinägern och oljan.

Skär upp köttet i skivor och servera med varma bakade potatisar, passionsfruktssåsen och tomatsalladen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.