Grytstekt entrecote med picklade primörer

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Galetten går utmärkt att göra dagen innan och sedan värmas upp.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 125°.

Rulla köttet i kryddorna.
Skala och finhacka löken.
Bryn köttet i smör i en gryta, tillsätt lök, vin och buljong.
Koka upp och ställ in grytan i nedre delen av ugnen.

Tillaga köttet till 54° innertemperatur.
Ös ofta under tillagningen.

Ta upp köttet ur buljongen och låt det vila ca 20 min.

Sila buljongen och koka ihop den till 4 dl.
Vispa ner smöret och smaka av såsen med salt och honung.
Red ev. av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Galette:
Sätt ugnen på 175°.
Skala och skiva gulbetor och potatis mycket tunt.
Salta och låt dra ca. 10 min.
Krama ur vätska som bildats.

Varva rotsaker, smör och ost i en ugnssäker form.
Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min.

Täck med folie och tryck ihop galetten.
Låt svalna något och skär i bitar vid servering.

Picklade primörer:
Skala morötterna.
Skär primörerna i tunna skivor.
Koka upp övriga ingredienser.
Låt dra i 30 min.

Koka upp igen och sila vätskan över primörerna.
Låt svalna.

Skär köttet i skivor och servera med sås, galette och picklade primörer.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.