Rödvinsbrässerad björn med jordärtskocka samt syltade trattkantareller

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Ingredienser

Tillagning

Bryn köttet i panna så det får färg.
Lägg köttet med stekskyn i kastrull (eller crock pot), tillsätt övriga ingredienser och späd på med vatten så det täcker två centimeter ovanför köttet.
Låt sjuda i 3,5?4 tim.

Sila av vätskan ner i en kastrull, koka ner till du fått en kraftig god smak.
Plocka köttet från benen.
Köttet ska nu vara mycket mört med kraftig smak.
Så här långt går det att göra i förväg, exempelvis dagen före servering. Förvara i så fall köttet och såsen kallt.
När det är dags för servering ? koka upp såsen med två matskedar smör och värm köttet i såsen.

Syltade trattkantareller:
Koka alla ingredienser tills du får en simmig sirapsliknande konsistens, låt kallna.
Detta tillbehör serveras med fördel kallt och kan därför göras i god tid i förväg.

Crème på rostad jordärtskocka:
Lägg jordärtskocka, smör och olivolja i en ugnsfast form.
Blanda och baka i ugn på 200 grader i ca. 25?30 min.
Jordärtskockan ska få färg och bli mjuk.
Mixa allt till en slät puré (eller vispa om du önskar lite mer struktur), tillsätt 1,5 dl crème fraiche och smaka av med salt.
Servera med kokta rotfrukter eller broccoli.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.