Lammkorv med harissa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Lammkorv är gott!

Ingredienser

Tillagning

1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning i vattnet.

2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek det i drygt hälften av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en tallrik. Stek korven i resten av olivoljan.

3. Harissa: Blanda yoghurt med pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Skölj citronen och riv skalet. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

4. Hacka persiljan.

5. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, persilja och spenat.

6. Servera korven med bulgur och harissayoghurt.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D