Oxfilé med Pommes Anna och konjaksås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Pommes Anna: Skala potatisen och skär den i jämna, riktigt tunna skivor, gärna i matberedare.

3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med oljan. Häll 1/3 av fettet i en ugnssäker form och varva sedan potatisskivorna tätt med salt, peppar, eventuell vitlök och 1/3 av fettet. Avsluta med det sista av fettet ovanpå potatisen.

4. Grädda potatisen mitt i ugnen i ca 40 min eller tills den känns mjuk.

5. Oxfilé: Putsa köttet och bryn den i matfettet i en stek/grillpanna. Krydda med salt och peppar. Kör eventuellt in köttet i ugnen eller stek det färdigt i pannan.

6. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. Häll på hälften av konjaken, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.

7. Koka snabbt upp lite haricots verts i saltat vatten.

8. Servera köttet med såsen, potatiskakan och haricots verts.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D