Tryffelägg med picklad rödlök och bacon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

12 ägghalvor

Rödlöken kan picklas någon timme i förväg:
Skiva löken tunt och lägg i en skål.
Koka upp resten av ingredienserna och häll lagen över skålen.
Låt svalna och stå kallt.

Lägg äggen i en kastrull med vatten och koka upp.
Hårdkoka i ca. 9 min,
Skölj med kallt vatten och låt äggen svalna helt så blir de enklare att skala.

Stek bacontärningarna knapriga, och låt rinna av på hushållspapper.

Skala och halvera äggen och gröp försiktigt ur gulorna.
Mosa med gaffel och blanda med majonnäs och citronsaft.
Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Spritsa eller skeda ut smeten i ägghalvorna och garnera med bacon och picklad rödlök (och eventuellt örtgrönt, på bild timjanblad).

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.