Rysk kolasås med lingon och kanelparfait

  • Portioner:
  • Cirka tid: 140 min

Ingredienser

Tillagning

Kanelparfait:
Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kanel pösigt.
Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum.
Vispa grädden.

Blanda försiktigt ner grädden i kanel-smeten.
Vänd sist ner äggvitorna.

Klä en form med platsfolie.
Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 tim.

Ta ut parfaiten i god tid före servering och servera med den varma såsen.

Lingonkolasås: Smält strösocker och farinsocker sakta i en kastrull.

Häll i lite grädde i taget och koka ihop tills sockret löst sig.

Blanda i lingonen, koka någon minut.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.