Pannacotta - grundrecept

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).

Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten.
När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig.
Sila av.

Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat.
Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl.
Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa.
Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.

Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.