Coq au vin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj kycklingen och skär bort vingspetsar och gump.
Lägg i kastrull och slå på rödvinet, men spara ca 1 dl.
Skala och skiva rödlök och morot och tillsätt i marinaden tillsammans med lagerblad.
Låt marinera 12-24 timmar.

Koka upp grytan och låt puttra långsamt ca 1 1/2 timme tills kycklingen är genomkokt.

Tärna och knaperstek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper.
Stek champinjonerna i baconflottet. Skala steklökarna.
Stek dem till gyllenbrun färg, tillsätt socker och ca. 1 dl rödvin.
Låt rödvinet koka in under lock.
Tillsätt champinjoner och bacon.

Ta upp kycklingen och stycka den.
Skär loss vingarna, dela låren mitt itu i leden och skär brösten i 3-4 bitar.

Koka ihop rödvinssåsen, sila av och red med maizena utblandat i lite vatten.
Lägg i kycklingdelar, svamp, lök och bacon.
Låt koka ca. 5 min.

Servera med potatis, pasta eller ris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.