Grillade racks med coleslaw och råstekt potatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Ta fram köttet ur kylen, salta, lägg det på ett fat, täck med plastfolie och låt det stå framme tills det är rumsvarmt.
Förbered coleslaw och potatis under tiden.

Sätt ugnen på 175?.
Lägg kotletterna på het utegrill eller grillpanna och låt det få en läckert, grillad yta på båda sidorna.
Lägg över dem i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 65?.

Coleslaw:
Finstrimla kålen, lägg den i en skål och strö över lite salt, låt den stå i cirka en timme för att mjukna.
Häll bort vätskan som bildats och blanda den med övriga ingredienser, smaksätt med salt och peppar.

Råstekt potatis:
Tvätta och skiva potatisen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisskivorna.
Stek på medelvärme i ca. 30 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg, strö över salt och timjan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.