Fläskkotlett med blandade klyftor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och dela potatisen i klyftor.
Sprid ut dem på ugnsfast fat och ringla över rapsolja.
Salta och peppra och stek potatisen i 200 graders ugn i 25 min.

Skär svamp, kärnfriskt äpple och skalad gul lök i klyftor.
Krydda med timjan och riven vitlök.
Stek allt i lika delar smör och rapsolja i 5 min.

Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull.
Krydda med timjan och kalvfond.
Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Färga såsen med sojakulör.

Skär köttet i grova strimlor som stekt i smör och rapsoljan medelvarm panna ca. 4-5 min.
Varva svamp-, äpple- och potatisklyftor på tallrikar.
Toppa med kött och sås.
En blandad sallad smakar gott till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.